DRP szivattyúvédelem

Mi is az a DRP szivattyúvédelem?
A DRP (Dry Running Protection) szivattyúvédelem egy olyan innovatív elektronikus berendezés, mely optimális védelmet garantál a víz alatt üzemelő szivattyú részére, szárazon futás ellen. Ezen túlmenően megvédi a motort a leégéstől a gyors, sűrűn ismétlődő indulások és leállítások során.
Hova építjük be és hogyan működik a DRP?
A DRP a csatlakozó kábelbe épített, használatra kész, további telepítést nem igényel. Vízhiány esetén a DRP azonnal leállítja a szivattyút, amennyiben a vízszint a DRP alá kerül. Amikor a vízszint a DRP fölé emelkedik, kis idő múlva a szivattyút újra indítja, engedve, hogy a víz ismét a furatba áramoljon. A hagyományos megoldásokkal szemben, itt nincs szükség további kábelekre, érzékelőkre vagy vezérlő szekrényekre. A DRP készüléket úgy tervezték és tesztelték, hogy segítse a ZDS szivattyú önálló üzemelését vízhiányos körülmények között. 
A szivattyú gyakori indulásának és leállásának alkalmával, mint amikor a kevés a levegő a légüstben, vagy a membrán sérült, a DRP regisztrálja az indulásokat és leállásokat és automatikusan leállítja a motort, megvédve azt a leégéstől. A DRP ilyenkor újraindítható egyszerűen az elektromos csatlakozó kihúzásával.